Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wołowina w chianti
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18863
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 19:49, 04 Gru 2015    Temat postu:

Zrobiłam dzis strogonowa ale trochę inaczej. Maz nie wyjadł prawie całe. Z tej porcji nie bedzie odgrzewania Mruga ja miałam 800 g mięsa ( taka piękna francuska wołowinę kupiłam... Uśmiechała sie do mnie, no musiałam kupić Mruga ), trochę więcej zrobiłam i i tak mało co zostało mi
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lisc
za stara na te numery



Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 9:36, 05 Gru 2015    Temat postu:

Addis - zupa gulaszowa Heart
ale apetytu mi narobiłaś, tylko, że ja chyba nie umiem wołowiny przyrządzać Yellow_Light_Colorz_PDT_22
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18863
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 10:01, 05 Gru 2015    Temat postu:

lisc, wolowina jest bardzo wdziecznym miesem Wesoly ciezko ja spieprzyc moim zdaniem Mruga

do zupy gulaszowej daje normalnie wino, dlatego teraz nie robilam, a najpierw na zupe mialam ochote Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
strzyga
Moderator



Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19920
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 10:17, 05 Gru 2015    Temat postu:

moim zdaniem łatwo Mruga

ale gulasz wychodzi nieziemski
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18863
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 10:35, 05 Gru 2015    Temat postu:

ja w ogole uwielbiam wolowine, moze dlatego. Baaaa uwielbiam mieso Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krówka
za stara na te numery



Dołączył: 18 Maj 2015
Posty: 5622
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 12:29, 05 Gru 2015    Temat postu:

Karafka czy ty masz grupę krwi O ? tak uwielbia mięso a najlpsza dl aniej wołowinka.
Zupa gulaszowa jest przepyszna i tylko to z wółowiny umiem zrobić.
Karafka czy przygotowujesz specjalnie wołowine chodzi mi o jakąś martynatę własnej produkcji lub coś podobnego...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18863
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 13:09, 05 Gru 2015    Temat postu:

Krew mam A1 wiec to nie to Mruga

Nigdy wołowiny nie marynuje, wg mnie wołowina ma tak cudowny własny i intensywny smak, ze wszystkie marynaty go psują. Wołowina potrzebuje tylko soli, pieprzu, papryki ( chili) , pimentu i ziela. To podstawa. Można dawać trochę jeszcze kolendry, kurkumy, goździka. Ale to ostrożnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
aleen
za stara na te numery



Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 1694
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 18:51, 05 Gru 2015    Temat postu:

Jak ostatnio jjadłam steka to nawet go nie soliłam. Mięso było tak dobre, że nie potrzebowalo już nic. Ale to trzeba mieć dobre źródło.
Ja wołowinę zaczęłam robić przypadkiem bo dostałam kawałek na zrazy od teściowej. Moja mama nie umie robić wołowiny ale tak naprawdę wynika to z tego że nigdy nie mmiała dostępu do dobrej mięsnej rasy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18863
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 19:17, 05 Gru 2015    Temat postu:

Steka nie soli sie nigdy Mruga dopiero można solić na talerzu. Ale jak jest jakiś sos czy maslo ziołowe to juz nie trzeba właściwie. Mmmm ale mam smaka! Po rozwiązaniu pójdziemy do naszego Argentyńczyka, jeeee
Powrót do góry
Zobacz profil autora
strzyga
Moderator



Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19920
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 23:40, 05 Gru 2015    Temat postu:

Ja mam B i też uwielbiam mięso Moja mama zawsze powtarzała, że ja z owoców to lubię najbardziej schabowego Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
aleen
za stara na te numery



Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 1694
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 20:56, 06 Gru 2015    Temat postu:

Oczywiście, że steka dopiero na talerzu. A najlepiej to właśnie z masełkiem. Dostałam slinotoku na samą myśl. Jak wrócę z porodu to też wyślę męża po porcję żelaza Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olenkita
za stara na te numery



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 4904
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 21:09, 06 Gru 2015    Temat postu:

Kurcze a ja do wołowiny nie mogę się przekonać, mnie to za mocno pachnie... By 'nie powiedzieć gorzej... Dziś była wołowina z grilla, soczysta, miękka, a ja jak pies do jeża. To w moim rankingu mies przedostatnia pozycja przed baraniną, jagnieciną, ale tych odmawiam, już ci co mnie zapraszają to wiedzą Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lisc
za stara na te numery



Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 12:17, 07 Gru 2015    Temat postu:

Ja mam krew 0, mogłabym jeść samo mięso, bez warzyw czy ziemniaków
I jak mam ochotę coś podgryźć w z lodówki/szafki, to plaster szynki przed kostką czekolady Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin