Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

anuszkaja-wykresy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Nasze wykresy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 19:10, 18 Cze 2015    Temat postu:

dziewczynyyyy! Jestem podekscytowana, musze sie podzielic pierwszymi super nowinami!
Wykonalam pelen pakiet badan hormonalnych, wszystko co tylko do glowy mi przyszlo. Odebralam pierwsze wyniki (w sumie to o te najbardziej sie martwilam) i moje tsh z 2.54 spadlo do 0.973! Jedyne co zadzialalam to castagnus i mastodynon, myslicie ze one juz po 3 miesiacach dalaby juz taki efekt?! Czy niechcacy zrobilam cos innego w zyciu o czym pojecia nie mam i zadzialao na obnizenie? Istnieje cos takiego? nie ruszam sie wiecej, stresu nie mam mniej, dieta ta sama...
Zobaczymy jak prl i anty tpo bo o nie tez sie boje. Kurcze, jestem w takim szoku, ze szok
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krówka
za stara na te numery



Dołączył: 18 Maj 2015
Posty: 5594
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 20:02, 18 Cze 2015    Temat postu:

super,ze coś się ruszyło.
Jednak czekajmy na resztę wyników, żeby coś powiedzieć.
Zdrówka
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 21:21, 21 Cze 2015    Temat postu:

Dziewczyny, bylabym niezmiernie wdzieczna za pomoc:

TSH 0,973 norma: 0,270-4,200
FT3 5,26 norma: 3,10-6,80
FT4 17,56 norma: 12,00-22,00
anty-TPO 5,00 norma: 0,00-34,00
FSH 6,02 norma: f.pęcherzykowa 3,5-12,5
LH 6,54 norma: f.pęcherzykowa 2,4-12,6
Estradiol 39,39 norma: f.pęcherzykowa 16,2-313
Progesteron 0,373 norma: f.pęcherzykowa 0,2-1,5
Prolaktyna 26,06 norma: 4,79-23,30

Oprocz prl, wyniki niby w normie, niestety nie wiem czy ktoras wartosc powinna byc blizej dolnej lub gornej granicy. O podwyzszonej prl ginekolog wiedzial juz dawno, stwierdzil ze nie musze nic z nia robic. Tsh spadlo, nie wiem jakim cudem.
Czy wg Was powinnam sie zapisac do endokrynologa na konsultacje, czy wrzucic na luz i za 2-3 mies znowu tsh sprawdzic? Progesteron po skoku temp myslicie, ze warto wykonac?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krówka
za stara na te numery



Dołączył: 18 Maj 2015
Posty: 5594
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 7:06, 22 Cze 2015    Temat postu:

tsh super ale to warto spr. za 2-3 mce
ft3 i ft4 ok powinny być w środku normy a najlepiej ok.75 % normy jak planujemy dzidzię
a masz anty TG?
anty TPO coś tam jest ale mało. Wynik im bliżej zera tym lepiej, masz wynik jest w normie
LH i FSH ok stsosunek bliski 1 wiec ok
P i E2 ok
Który to był dzień cyklu
Prl wysoka - powinna do staranek być niższa najlepiej w okolicy 10, z obiązeniem nie robiłaś?
Prl szybko się zbija tym się nie martw.

Po owu warto zrobic jeszcze progesteron i estradil. 7 dzień po szczycie śluzu. Ja na twoim miejscu bym zrobiła. Mierz tempki całą III fazę

Ja jeszcze obserwowałambym od kiedy u ciebie poj się obj PMS i zapisuj na wykresie, plamienia masz opisane, i bóle w podbrzuszu jeśli jakies są to zapisuj w jaki dzień nietylko te w okolicach owu ale przez cały cykl.

Masz lek. gin co robi usg na dobrym sprzęcie i ma o tym pojęcie. Warto iść jeszcze na usg ginekologiczne.

Kontakt z dobrym endo nie zaszkodzi niech zrobi usg tarczycy.

Jeszcze można zrobić morfologię i badanie moczu. Jak masz problemy z żelazem to dodatkowo żelazo.

Głowa do góry wyniki masz bardzo dobre. moje gratulację Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 21:02, 22 Cze 2015    Temat postu:

Dziękuję krówko!

prl bez obciazenia. Z tego co tu na forum czytalam to na prl z obciazeniem trzeba miec recepte na lek uzywany do badania. A ja wszystkie wykonuje prywatnie, bo wg mojego gin nfzowskiego jestem zdrowa.
Wg gin prywatnego byly wskazania do wykonania badan, wiec zajelam sie tym. Moja gin prywatna jest bardzo dobra, ale niestety nie przyjmuje nigdzie na nfz, raz do roku do niej chodze i badam sie z kazdej mozliwej strony, usg super hiper, ginekologicznie wszystko bardzo dobrze, nawet na ostatniej wizycie wspomnialam ze za jakis czas moze bedziemy sie starac to dokladniej macicie obejrzala, podobno nic tylko lokatora tam zasiedlac Mruga

Oki, czyli jeszcze do zrobienia anty TG, progesteron i estradiol 7 dni po szczycie sluzu.

Bardzo wazne pytanie-czy ginekolog przyjmujacy prywatnie moze wypisac/umie prowadzic pacjenta na bromegonie?
Wolalabym isc do mojej gin prywatnej, ktora znam i ktorej ufam.
Czy nawet nie tracic czasu i nie isc do niej tylko od razu uderzac do endokrynologa? Nie stac mnie na tyle badan i wizyt prywatnych, wolalabym je ograniczyc do minimum i nie placic ginekologowi tylko za to zeby dowiedziec sie, ze mam isc do endo Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Busola
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4049
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Lublin
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 5:34, 23 Cze 2015    Temat postu:

U mnie fsh jest 5,42 a lh 3,1 co to może oznaczać?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krówka
za stara na te numery



Dołączył: 18 Maj 2015
Posty: 5594
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 6:56, 23 Cze 2015    Temat postu:

krówka mówi dzięki i życzę zdrówka. Zrob resztę badań.

Lekarz prywatny czy nie jak mu ufasz to powinien wystarczyć. Ginekolog zna się na lekach i leczeniu choć moze nie tak bardzo jak endogin ale pytać możesz.
Napisz tylko w którym dniu cyklu robiłas swoje badania i czy wszystkie w jednym dniu. Powinno się robić 2-4 dzień cyklu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18152
Przeczytał: 9 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 9:40, 23 Cze 2015    Temat postu:

Busola, może a nie musi... Początki kończenia sie rezerw w jajnikach. Napewno warto powtórzyć badanie ( 3-5 dc) no i określić rezerwę jajników robiąc badanie AMH ( anti Müller Hormon).
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 6:32, 09 Gru 2016    Temat postu:

Dziewczyny, czy dobrze mniemam, ze dzis wieczorem III faza? Bo ja nie wiem jak to jest z tą temp przed pierwsza miesiaczka po porodzie. Z wykresu wynika, ze nadchodzi czy jeszcze jest ryzyko, ze temp spadnie i nic z tego?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karafka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 18152
Przeczytał: 9 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 6:59, 09 Gru 2016    Temat postu:

Bez szóstki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fiamma75
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 16199
Przeczytał: 13 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 7:39, 09 Gru 2016    Temat postu:

za duo dziur w szostce by ryzykowac.
Ryzyko jest, bo nie wiesz czy w dziurawe dni temp. nie byla wysoka.[/list]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 7:53, 09 Gru 2016    Temat postu:

Ok ok! Jeju, co za osioł ze mnie! Zbytnio sie zajaralam, ze moze to skok przed miesiaczka. O podstawach zapomnialam. Ok, to czekam na potencjalna miesiaczke (oby) i bede bardziej uwazna w przyszlym cyklu. Dzieki i sorry za zawracanie gitary przy takich dziurach (serio ich nie zauwazylam) W mur
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 10:29, 08 Sty 2017    Temat postu:

Czy dzis wieczorem 3 faza?
Bede Was co miesiac teraz pytac... Nie umiem zaufac wlasnym interpretacjom po porodzie. I wkrecam sobie, ze pewnie zle mierzę i zaburzone temp w skoku Wstyd
Ale sluz i szyjka zgrywa z temp, wiec chyba ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora
heidi
za stara na te numery



Dołączył: 16 Paź 2014
Posty: 1870
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 11:26, 08 Sty 2017    Temat postu:

Moim zdaniem tak Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 8:15, 05 Lut 2017    Temat postu:

Dziewczyny, mam dwa pytania:
1. Czy jesli w szóstce mam dziurę 3 temperatur i akurat jedna z nich to pierwsza z szesciu, to wykres jest nie do zinterpretowania zgodnie z zasadami?
2. Jesli da sie zinterpretowac moj wykres, to dobrze mysle, ze powinnam czekac do jutrzejszej wyzszej? (Wystarczy zeby byla ponad linia czy musi byc wyzej o konkretna wartosc?)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Nasze wykresy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 5 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin