Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ryby-kto pomoże?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
abeba
Gość






PostWysłany: Czw 0:04, 29 Sty 2009    Temat postu:

nietypowo wygląda ten łosoś jak na wędzonego - czy to łosoś wędzony "na ciepło" (taki miekki, a nie ciągnący się w płatach czerwony norweski)? jeśli tak - skąd go wzięłaś?!? uwielbiam go, a tak rzadko go wędzą w ten sposób!!!!
Powrót do góry
micelka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 10003
Przeczytał: 9 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 9:56, 29 Sty 2009    Temat postu:

nie, norweski.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olenkita
za stara na te numery



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 4904
Przeczytał: 10 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 10:47, 29 Sty 2009    Temat postu:

To ja Wam podam przepis na pstraga od mojego meza. Wychodzi super! Doprawic calego pstraga, najlepiej malego formatu ( sol, pieprz ).Skropic w srodku i na zewn. cytryna. Wypchac cebula w krazki, drobno pokrojonym czosnkiem i natka pietruszki. Na patelnie wlac oliwe z oliwek (nie zalowac), poukladac cebulke pokrojona w krazki (spora warstwe) i czosnek a na to rybe. Nie rozgrzewac tylko klasc na zimny olej i potem dusic na malym ogniu (to ma sie dusic a nie smazyc ). Przewracac.Podlac szklaneczka bialego wytrawnego winka i dalej dusic, mozna zetrzec na grubej tarce troche marchewki. Wazne, zeby byl olej z oliwek bo w polaczenu z bialym winkiem daje super sosik.

Ostatnio zmieniony przez Olenkita dnia Czw 10:50, 29 Sty 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AnnaJo
początkujący NPR-owicz



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 15:21, 09 Cze 2007
PRZENIESIONY
Wto 18:11, 08 Kwi 2014    Temat postu: dorsz- kostka

czy znacie jakis fajny sposób na przyrządzenie dorsza w kostce? panierowany i zmażony juz mi się znudził, a kreatywna w kuchni to ja niestety nie jestem Yellow_Light_Colorz_PDT_13
Powrót do góry
Zobacz profil autora
juka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4586
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 15:11, 12 Cze 2007
PRZENIESIONY
Wto 18:11, 08 Kwi 2014    Temat postu:

może po grecku?
dorsza należy usmażyć normalnie, ale dość krótko. w osobnym garnku dusić poszatkowane warzywa: cebulę, marchewkę, pietruszkę, seler i co kto lubi. kiedy warzywa są miękkie, należy dodać łyżkę- dwie przecieru pomidorowego, przyprawić, włożyć rybę i poddusić jeszcze parę minut. dobre na ciepło i na zimno.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pinky
posiadacz wiedzy tajemnej NPR



Dołączył: 16 Lut 2007
Posty: 1167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: 51°17'N 22°52'E
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 7:26, 14 Cze 2007
PRZENIESIONY
Wto 18:12, 08 Kwi 2014    Temat postu:

Dorsz-kostka jawnie mi się kojarzy z komuną i początkiem lat 90-tych... Stąd unikam kostkowanych rybek jak ognia Yellow_Light_Colorz_PDT_29
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jula-n
pierwszy wykres



Dołączył: 30 Kwi 2014
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 14:24, 05 Maj 2014    Temat postu:

Muszę spróbować tej ryby po grecku! Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Edwarda
junior admin



Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12519
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 20:29, 30 Wrz 2014    Temat postu:

A co można zrobić ze szczupakiem?
W sensie w jakiej formie go zjeść oczywiście Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gam
za stara na te numery



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5297
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 20:39, 30 Wrz 2014    Temat postu:

W galarecie lub marynowany w occie . Sama nie robiłam ale zdarza mi sie zjeść w takiej formie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Edwarda
junior admin



Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12519
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 20:58, 30 Wrz 2014    Temat postu:

A mogłabyś zdobyć przepis na ten w occie, jeśli to dobre? Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gam
za stara na te numery



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5297
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 21:18, 30 Wrz 2014    Temat postu:

Jutro zapytam kogo trzeba , nie jestem pewna ale chyba są dwie metody , jedna przed gotowaniem trzeba rybę podsmażyć dla ładnego koloru (w dzwonkach oczywiście) druga to samo gotowanie wtedy wychodzi taki bury ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9521
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 7:51, 01 Paź 2014    Temat postu:

Edwardo szczupaka w ocet to profanacja! Usmażony na świeżo tylko z solą i obtoczony lekko mąką. Szczupak jest przepyszną rybą i ma tak mało ości że żal do octu, chyba że macie na tyle dużo że do octu wrzucić to czego nie zjecie Wesoly

To jest przepis na zalewę mojej mamy:
3 szkl wody
1 szkl cukru
1,5 szkl octu
3 łyżeczki soli
3 liście laurowe
ok. 10 ziaren pieprzu
8-10 ziaren ziela angielskiego
3 cebule
szczypta pieprzu mielonego

Wszystko razem zagotować, zalać usmażoną w mące rybę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Edwarda
junior admin



Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12519
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 18:46, 02 Paź 2014    Temat postu:

Justek, a w wersji "bez octu" to kiedy tę sól dać?
Wcześniej nasolić czy przed samym smażeniem?

Oczywiście, że nie ma go dużo Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
emma
za stara na te numery



Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 9477
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 21:51, 02 Paź 2014    Temat postu:

Mówisz, że szczupak to pyszna ryba bez ości? To dobrze wiedzieć, bo ja się zupełnie nie znam na rybach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9521
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 22:59, 02 Paź 2014    Temat postu:

Ja zawsze solę przed smażeniem ale to też przez to że nigdy nie pamiętam żeby może wcześniej przygotować Mruga a szkoły są różne. Moja mama też zawsze bezpośrednio przed smażeniem a teściowa wcześniej nasala. Ja wolę system mamy Mruga

Emma moja rodzina to prawie sami wędkarze, sama dużo łowiłam póki byłam wolna więc w życiu chyba większość słodkowodnych ryb już smakowałam a ostatnio to i sporo eksperymentuję z rybami bo mój tata samego leszcza w tym roku już 100kg złapał więc zwykły smażony się po prostu przejadł Mruga


Ostatnio zmieniony przez Justek dnia Czw 23:04, 02 Paź 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin