Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pizza
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1360
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 15:19, 23 Lis 2015    Temat postu:

noooooo
[link widoczny dla zalogowanych]

Czasem korcą mnie takie przepisy, np z takim samym niedowierzaniem podchodzilam do ciasta czekoladowego z burakami Mruga A jest pyszne z polewa czekoladowa Wesoly Dlatego tak glosno gdybam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ptysiak
posiadacz wiedzy tajemnej NPR



Dołączył: 18 Sty 2013
Posty: 1095
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 15:41, 23 Lis 2015    Temat postu:

Też jestem pizzowo konserwatywna, ale widziałam wiele pomysłów na spody pizzowe - z kalafiora, selera, kaszy mannej, buraków, kapusty kiszonej (!)...
Daj znać gdybyś się odważyła
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ewik
pierwszy wykres



Dołączył: 04 Lut 2017
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 7:36, 04 Mar 2018    Temat postu:

Ja zawsze korzystam z przepisu który odkryłam na blogu [link widoczny dla zalogowanych] Ciasto zawsze się udaje i jest prawie takie jak z pizzerii. Na wierzch dodaję to na co rodzina ma ochotę i dzięki temu mam często szybki obiad.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
buba
za stara na te numery



Dołączył: 18 Lip 2010
Posty: 14379
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: śląskie i dolnośląskie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 8:26, 04 Mar 2018    Temat postu:

Żegnamy reklamy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
agu
za stara na te numery



Dołączył: 30 Paź 2007
Posty: 3298
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 12:36, 04 Mar 2018    Temat postu:

Ja mam zwykły przepis, ten sam ma kolega Włoch od mamy i żony. Za to podpowiedział mi, że ciasto jest lepsze po 2 dniach w lodówce, koleżanka z Macedoni mówi, że może leżeć tak tydzień.
Jak dla mnie i świeże i po 2 dniach super, nie w każdej pizzeri jest takie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
klocia87
z NPR za pan brat :P



Dołączył: 14 Lip 2014
Posty: 261
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 15:20, 06 Mar 2018    Temat postu:

Zrobiłam tą pizzę na spodzie z kalafiora. Smak nie ma nic wspólnego z pizzą, ale danie jest na prawdę dobre. Smakowało też mężowi. Mocno da się wyczuć kalafior i sery, no i jest mega syte.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tomek
z NPR za pan brat :P



Dołączył: 28 Lis 2006
Posty: 233
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Śląsk - obecnie: Dolny
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:43, 02 Sie 2018    Temat postu:

No właśnie, też mnie pytają jak robię, że jest cienkie ciasto ... nie wiem, samo tak wychodzi Wesoly
Zazwyczaj jak jemy pizzę z pizzerii to potem mniej lub bardziej "muli" i pić się chce, bo soli tam nie żałują.

Ja robię bardzo minimalistycznie. Przygotowuję zaczyn z drożdży (zazwyczaj 10 minut wystarcza jak dobra temperatura jest): pół szklanki ciepłej wody, dwie łyżki cukru i mąki, ok. 25g drożdży).
Do dużego ceramicznego woka wsypuje mąkę, wlewam trochę oliwy z oliwek i można dodać cukru i soli (ile kto lubi); potem do tego wlewam zaczyn, wyrabiam i ewentualnie dodaje wody.
Jako, że rąk sobie brudzić nie lubię to wyrabiam grubą łopatką z drewna, tak z 10-15 minut (wiem, krótko). Obecnie zaprzęgłem do tego pożyczoną maszynę do pieczenia chleba (bo niestety po wypadku nadgarstki mi nie wydobrzały jeszcze) - wówczas sam program mieszania (u mnie się to nazywa program na makaron i trwa 15 minut). Następnie przykrywam ścierką i do leciutko podgrzanego piekarnika na 45 minut - do wyrośnięcia. Zwykle po tym czasie powiększa swój rozmiar ponad 2x. Potem na 4 części "kroję" i robię 4 pizze. Zamiast wałka dłońmi formuje placek.

Ludzie chwalą, aż się dziwię czemu, ale prawdą jest, że po niej "nic nie jest" / nie dolega, nawet jak się zje za dużo Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin