Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

co dzisiaj zjadłam/em na obiad?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 74, 75, 76  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
strzyga
Moderator



Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19920
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 14:17, 17 Lut 2009    Temat postu:

też o tym myślałam, ale to następnym razem Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
abeba
Gość






PostWysłany: Wto 15:00, 17 Lut 2009    Temat postu:

Maria napisał:
Ja dzis losos pieczony w lekkiej panierce z chilli.

A codziennie to bym mogla wcinac lososia z folii skropionego sokiem z cytryny i posypanego grubo koperkiem (sol, pieprz), pyyycha!

Mario, ja też tak chcę!!!!
Mąż niestety rybę lubi podaną jak schabowy:( Ostatnio zrobiliśmy smazonego panierowanego mintaja i był obrzydliwy. Wyszła mu mokra tłusta panierka ze sladem smaku ryby:((((
On z folii nie lubi:((((
Powrót do góry
juka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 15:12, 17 Lut 2009    Temat postu:

abebo, jak się robi te pieczone ziemniaczki z czosnkiem, które lubi twój ślubny? normalnie mam zachcianki Cool (a to niestety gwarancja, ze nie jestem w ciąży Sad )

rybę spróbuj zrobić w sosie, może polubi - grecki albo beszamel w różnych odmianach bywają fajne.


Ostatnio zmieniony przez juka dnia Wto 15:14, 17 Lut 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
abeba
Gość






PostWysłany: Wto 15:23, 17 Lut 2009    Temat postu:

zdaje się tak: ziemniaczki kroi się w cwiartki lub ósemki. blachę smaruje sie olejem, rozrzuca ziemniaczki, troche kropi olejem, posypuje solą i posiekanym czosnkiem, i to trzeba piec w takiej temperaturze, by sie upiekly a nie spalily na wierzchu tylko zrumienily. nie wiem jaka to byla pewnie ok 220 ale nie wiem na której wysokosci i ile to trwalo. (zal mi było zdrowych ziemniaczków ze taki 'tuning' przechodząSmutny )
może jakbym nabyla forme podłużna albo naczynie do zapiekania to by lasagne z rybą przeszlo? ehh
Powrót do góry
Maria
Moderator



Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Irlandia jak narazie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 15:56, 17 Lut 2009    Temat postu:

Abebo, ja rybke tylko dla siebie robie, bo moj M rybek nie jada.

A taka w panierce to najpierw krociutko na patelni potem do piekarnika. Nie jest taka sucha jakby tylko w piekarniku sie piekla a ma smak jak z patelni Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
juka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 16:49, 17 Lut 2009    Temat postu:

abebo, dzięki za wskazówki ziemniaczane, na kolację wypróbuję.

rybki w lazani są niezłe, próbowałam z pangą - ale zwykle mam za mało czasu więc robię pod beszamelem jakąś rybkę o zwartej konsystencji (łosoś, panga, tilapia), albo w cieście piwnym (dowolny filet w cieście trochę gęstszym niż naleśnikowe, tylko piwo zamiast wody + do tego sos chrzanowy, smażone w dość głębokim oleju), albo po grecku, dobra na ciepło i na zimno [link widoczny dla zalogowanych] albo konserwantowy "pomysł na" Zawstydzony - smaczna zwłaszcza w wydaniu knorr.
a i tak najlepsze są świeżutkie smażone flądry... wiem wiem, dla warszawiaków to abstrakcja Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
abeba
Gość






PostWysłany: Wto 17:22, 17 Lut 2009    Temat postu:

fląderka mniam!
nie mamy nic do smażenia w głębokim tłuszczu:( a rybę do ryby po grecku lub pod beszamel gotujesz? bo moja mama to do ryby po grecku bierze wcześneij zapanierowane smażone filety, wiec to nie o to mi chodzi.
eh, moja babunia robi gotowany taki klops rybny z jazynami na zimno z sosem chrzanowym pychotka a ja nei umiem takich cudów...
a, dziś fasolowa, czyli upgrade'owana puszką fasoli (bo nie miałam suchej w domu by namoczyć na noc) jarzynówka, która powstała z neidzielnego rosołu Laughing
Powrót do góry
juka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 4578
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 17:50, 17 Lut 2009    Temat postu:

pod beszamel nie gotuję, ale uzywam świeżego filetu, mrozony jak na mój gust zbyt wodnisty (tu http://www.naturalnemetody.fora.pl/kuchnia,15/ryby-kto-pomoze,435.html jest łosoś w takiej wersji ). a po grecku tylko obsmażam z grubsza zwierzę obtoczone w mące i wrzucam do sosu - panierki nie lubie w tym wydaniu bo mi odpada i wygląda nijak.

Ostatnio zmieniony przez juka dnia Wto 17:51, 17 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
micelka
za stara na te numery



Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 10110
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 21:11, 17 Lut 2009    Temat postu:

Ja dzięki Juce właśnie robię ryby pod beszamelem i są pyszne!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dona
za stara na te numery



Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 12399
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto 21:19, 17 Lut 2009    Temat postu:

a ja dzis zjadłam Mc Donaldsa Sad

ostatnio coraz gorzej ze mną, jeśli chodzi o odżywianie......Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kukułka
za stara na te numery



Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 25854
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 22:39, 17 Lut 2009    Temat postu:

juka, takie zmiemniaki przykrywam folią aluminiową, wtedy się nie ala od góry, a pod koniec zapiekania folię zdejmuje, wtedy sa lekko podsuszone z wierzchu Wesoly
Dona, Mc Donalds raz na jakis czas jeszcze nikomu nei zaskzodził.
a ja ostatnio w kółko robie pizzę. i tiramisu (to jako deser oczywiście) ostatnio tiramisu 3 razy w ciagu jednego tygodnia robilam


Ostatnio zmieniony przez kukułka dnia Wto 22:42, 17 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
strzyga
Moderator



Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19920
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 4:05, 18 Lut 2009    Temat postu:

a ja dziś zjadłam i taką dużą roladkę schabową z sałatką i potem McDonalda...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gam
za stara na te numery



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 5086
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 10:04, 18 Lut 2009    Temat postu:

ja prawie codziennie zapełniam się w pracy potrawami typu puree ziemniaczane z boczkiem itp, oczywiście z powodu braku czasu na zrobienie w domu kanapek Wsciekly mój żoładek na pewno mi kiedys za to podziękuje Confused

co do ryb, to mam taki upatrzony sklep z rybami a w nim codziennie nowa dostawa, flądra,dorsz,łosoś, pstrąg itp z mrożonych i tu ciekawostka są cztery odmiany mintaja , na czym to polega,

pierwsza najtańsza za 9 zł za kg głęboko mrożony glazurowany - wiadomo więcej lodu niż ryby pochodzenie -Chiny


drugi głęboko mrożony bez glazury, 13 zł/kg pochodzenie - Chiny

trzeci mrożony z krótszym terminem ,niezły, 19 zł/kg pochodzenie - USA

czwarty extra , żadnego śladu lodu na wierzchu, po rozmrożeniu dosłownie sama ryba, po usmażeniu kruchutka biała aromatyczna wspaniała, cena za kg - ! 25 ! zł pochodzenie USA

chcemy jeść smacznie i zdrowo trzeba za to zapłacić niestety, ale warto mieć jeden kawałek ryby którą zje się z przyjemnością niż 5 kawałków wymęczonego sinego mintaja.
o pandze różowej za 6 zł w Auchan nie wspomnę, śmierdzącej błotem i powolnym rozkładem , nigdy , nigdy , nigdy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dracena
posiadacz wiedzy tajemnej NPR



Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 12:04, 18 Lut 2009    Temat postu:

Ja dlatego już dawno nie jadłam ryby, u mnie w sklepie same takie, co to wody w życiu nie powąchały... chyba że z tego roztopionego lodu... A takiego smaka mi na rybę zrobiłyście... Smutny
Powrót do góry
Zobacz profil autora
abeba
Gość






PostWysłany: Śro 12:20, 18 Lut 2009    Temat postu:

kukułko, szalejesz, ale na mascarpone robisz czy czymś zastępujesz?

dzięki z wyjasnienie co to jest ryba "glazurowana". tajemnica naszego obrzydliwego mintaja została ujawniona Wsciekly

a ja dzisiaj czwrty dzień będę jeść tę zupę. Myslicie, że małemu też rosołek z niedzieli dziś mogę zapodać?
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 74, 75, 76  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 74, 75, 76  Następny
Strona 6 z 76

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin