| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat | 
	
	
		| Autor | Wiadomość | 
	
		| mk, za stara na te numery
 
 
 Dołączył: 31 Sie 2006
 Posty: 6743
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 Skąd: podkarpackie
 
 | 
			
				|  Wysłany: Sob 18:37, 02 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| Musakę z własnej cukinii, cebulki czosnku tylko pomidory musiałam kupić bo nasze jeszcze zielone i o dziwo moi domownicy zjedli
   kolejna nowość którą zaakceptowali
   |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| strzyga Moderator
 
 
 Dołączył: 11 Maj 2007
 Posty: 20012
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 Skąd: Wawa
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Sob 18:55, 02 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| Ja dziś standardowo. Bitki z ziemniaczkami   |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| Muflon za stara na te numery
 
 
 Dołączył: 05 Gru 2015
 Posty: 1562
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Sob 19:49, 02 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| Bun Chay (wege wersja wietnamskiej sałatki makaronowej z wołowiną). Szybkie i fantastyczne na upały  . |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| inhibitor początkujący NPR-owicz
 
 
 Dołączył: 17 Gru 2011
 Posty: 108
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Śro 20:56, 06 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| Czy ktoś jeszcze uwielbia proste letnie obiady z serii młode ziemniaki, fasolka szparagowa i jajko z  patelni? Uwielbiam lato, człowiek się nie napracuje, a jest pysznie   |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| Miśka za stara na te numery
 
 
 Dołączył: 30 Cze 2012
 Posty: 2254
 Przeczytał: 1 temat
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Śro 21:39, 06 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| Aaaa młode ziemniaczki, koperek kefir   Szkoda, że chwilę po takim obiedzie jestem głodna, ale mniaaaam
   |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| Muflon za stara na te numery
 
 
 Dołączył: 05 Gru 2015
 Posty: 1562
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Śro 22:08, 06 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| O tak, talerz fasolki albo kalafiora z zasmażką z bułki tartej rządzi  . Super obiad o tej porze roku.  A mąż mnie nauczył smażyć jajko na oscypku - bomba. 
 Ostatnio zmieniony przez Muflon dnia Śro 22:10, 06 Lip 2016, w całości zmieniany 1 raz
 |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| inhibitor początkujący NPR-owicz
 
 
 Dołączył: 17 Gru 2011
 Posty: 108
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Czw 8:44, 07 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| Muflon, a to jajko to tak wprost na oscypek, czy się czegoś jeszcze dodaje? Mam zamiar pojechać w góry, to bym spróbowała sił swoich
   |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| Muflon za stara na te numery
 
 
 Dołączył: 05 Gru 2015
 Posty: 1562
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Czw 9:13, 07 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| Oscypek w plastry (~3 mm) i na patelnię na masło, jak się przyrumieni z jednej strony, to przewracasz i wbijasz jajko jak normalnie na sadzone. Jajko się ścina, a w międzyczasie oscypek się przysmaża z drugiej strony.   |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| tilia posiadacz wiedzy tajemnej NPR
 
 
 Dołączył: 25 Sty 2014
 Posty: 1160
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Czw 9:41, 07 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| Fasolka, kalafior <3 Uwielbiam, ostatnio u nas często gości fasolka jak dodatek. 
 A to jajko na oscypku bardzo ciekawe. Ja swego czasu wrzucałam na jajko sadzone drobno pokrojoną kiełbasę.
 |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| strzyga Moderator
 
 
 Dołączył: 11 Maj 2007
 Posty: 20012
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 Skąd: Wawa
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Czw 9:41, 07 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| Mmmmm, tez ostatnio robie takie obaidki   
 Zostalo mi troche bobu i tak sie jesscze zastanawiam co z nim zrobic...
 |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| Muflon za stara na te numery
 
 
 Dołączył: 05 Gru 2015
 Posty: 1562
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Czw 12:09, 07 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| Ja lubię bób w risotto albo jako nieortodoksyjny dodatek do białych sosów do makaronu (alfredo, carbonara - wczoraj taki zrobiłam, tylko w wersji wege, z... oscypkiem  ). Kusi mnie też jako jedno z warzyw do tajskiego curry. |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| strzyga Moderator
 
 
 Dołączył: 11 Maj 2007
 Posty: 20012
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 Skąd: Wawa
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Czw 14:01, 07 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| Ja nienumiem carbonara zrobic   |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| Muflon za stara na te numery
 
 
 Dołączył: 05 Gru 2015
 Posty: 1562
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Czw 15:09, 07 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| Kiedyś robiłam z przepisu, a wczoraj z głowy, więc trochę oszukana. I nie dałam żółtka  . Usmażyłam na patelni skwarki oscypkowe (w wersji mięsożernej z boczku) na chrupiąco na oliwie z oliwek (wcześniej chwilę smażyłam na niej dla smaku ząbek czosnku). Potem dolałam pół szklanki białego wina, jak odparowało, to pieprz czarny, dwie łyżki śmietany 18% i starty kawałek parmezanu, wymieszałam, gotowałam do zagęszczenia. Na koniec garść ugotowanego, obranego bobu i makaron spaghetti, wszystko się wymieszało na patelni i na talerz.   |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| hermiona za stara na te numery
 
 
 Dołączył: 15 Mar 2008
 Posty: 4052
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 
 
 | 
			
				|  Wysłany: Czw 20:00, 07 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				|  	  | strzyga napisał: |  	  | Ja nienumiem carbonara zrobic  | 
 
 Mistrzem carbonary jest mój małżonek
  jak chcesz to zarzucę naszym przepisem. 
 Ja dziś jadłam makaron w sosie śmietanowo-mascarponowym z wędzonym łososiem i sałatką. Niebo w gębie i cm w udach!
 |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		| strzyga Moderator
 
 
 Dołączył: 11 Maj 2007
 Posty: 20012
 Przeczytał: 0 tematów
 
 Ostrzeżeń: 0/3
 Skąd: Wawa
 Płeć: Kobieta
 
 | 
			
				|  Wysłany: Czw 20:10, 07 Lip 2016    Temat postu: |  |  
				| 
 |  
				| ojej, spacja mi się nie zrobiła jak z telefonu pisałam   
 Herminona, pewnie, może mi wreszcie posmakuje, bo raz się zraziłam i jakoś  nie mogę się teraz przełamać...
 
 muflon, a ta śmietana się nie zważy?
 |  | 
	
		| Powrót do góry |  | 
	
		|  | 
	   
	
		|  |