Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

wizyta prekoncepcyjna :-)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Starania o dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
elemka
za stara na te numery



Dołączył: 31 Sie 2011
Posty: 2180
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zachodniopomorskie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 22:19, 08 Gru 2014    Temat postu:

Eh skąd ja to znam? Moi pierwsi lekarza kazali mi się puknąć w głowę. Długi okres? Ah ta młodzież troszkę mocniej pokrwawi i już panikę sieje. I wyszło mi to sianie paniki. 6 lat męczarni+ połowa faszerowania tabletkami anty. Ja już wolę zapłacić. Zrezygnuję z kina czy podobnych rzeczy, ale nie mam zamiaru słuchać idiotycznych tekstów ginekologów nfz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ewcia87
za stara na te numery



Dołączył: 06 Gru 2013
Posty: 1508
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 1:05, 09 Gru 2014    Temat postu:

Może tak na pocieszenie - u mnie mimo plamień się udało. A były paskudne - parę razy przed ciążą prawie cała lutealna Tak naprawdę ciążę rozpoznałam po tym, że... plamienie nagle zanikło, zamiast rozkręcić się w okres.
I nie wiem, czym to było spowodowane. Hormony sobie przebadałam, poza androgenami - wszystkie. Niby pcos z usg, ale niepotwierdzony hormonalnie. Poza tym wszystko OK - prolaktyna, estrogeny, progesteron podobno też (choć jak by się czepiać, to był niskawy, choć w normie). Normalna morfologia była wzorcowa. Ciekawa jestem, jak będzie cykl wyglądał, kiedy wróci. Póki co, nie myślę o tym, cieszę się kp Mruga i wam tež tego życzę!


Ostatnio zmieniony przez ewcia87 dnia Wto 1:06, 09 Gru 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 13:23, 10 Mar 2015    Temat postu:

Pisze z kom, przepraszam za brak pl znakow.
Wyciagnelam od ginekologa skierowanie na jakiekolwiek badania przez ew ciaza z racji moich plamien trwajacych prawie cala fl...

Wyniki:
Prolaktyna 26.6 ng/ml, norma do 23.3
TSH 2.54 √IU/ml, norma 0.27-4.20
FSH 6 mIU/ml, norma 3.5-12.5
LH 7.8 mIU/ml, norma 2.4-12.6

Dobrze wnioskuje ze prolaktyna i tsh do obnizenia, gdybym chciala zaczac starania?

Gdybym nie otrzymala kolejnego skierowania, to jakie badania powinnam jeszcze wykonac?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
koszatniczka
za stara na te numery



Dołączył: 19 Lut 2013
Posty: 6900
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 13:27, 10 Mar 2015    Temat postu:

anuszkaja niech się wypowiedzą bardziej doświadczone, ja powiem tak: na to co tu czytałam to tak

może rozważ jeszcze kwestię szczepień?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 13:36, 10 Mar 2015    Temat postu:

Ahhh czytam Was o tych szczepieniach i glupieje:P
Ale tak, chorowalam na:
Swinke
Rozyczke
Ospe

Szczepienie na wzwB nascie lat temu, ale przeciwciala mam, bo sprawdzalam.
Szczepiona zgodnie z kalendarzem, dodatkowych nie mialam.
Chyba styknie?
Nie chce tez popasc w jakas przedciazowa paranoje Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Polly
za stara na te numery



Dołączył: 30 Maj 2012
Posty: 4607
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 13:45, 10 Mar 2015    Temat postu:

Na grypę bym się jeszcze na Twoim miejscu zaszczepiła, ale to jesienią Mruga Ja się nigdy nie szczepiłam i w ciąży mnie dopadło. Niezłego stracha miałam potem, jak się naczytałam, ile to może wad spowodować.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
koszatniczka
za stara na te numery



Dołączył: 19 Lut 2013
Posty: 6900
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 13:47, 10 Mar 2015    Temat postu:

i tak ci sprawdzą p-ciała na różyczkę Mruga

Spoko, chodzi o to, że np my się we Francji spotkaliśmy z propozycją powtórzenia niektórych szczepień po 25 r.ż. Np na krztusiec.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lisc
za stara na te numery



Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2364
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 16:04, 10 Mar 2015    Temat postu:

TSH z pozoru do zbicia, ale przydałyby się badania fT3 i fT4.
Co do szczepień, sama stoję przed tym samym dylematem - nie chcę popadać w paranoję bo mnóstwo kobiet wokół mnie 'po prostu' zachodzi w ciążę ale z drugiej strony chcę być świadomą mamusią Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
turante
z NPR za pan brat :P



Dołączył: 22 Cze 2014
Posty: 206
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: podkarpacie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 21:24, 10 Mar 2015    Temat postu:

TSH raczej do zbicia.
Prolaktyna - cóż, to zależy. Mi wyszło za pierwszym razem 22,5 i gin powiedziała, że troszkę podwyższona, ale że to nie powinno mieć większego wpływu. Ale i tak dała mi skierowanie na badania z obciążeniem. I przy tym podstawowa wyszła koło 11, więc idealnie, ale po obciążeniu już ponad 150, więc zdecydowanie za dużo. Warto może powtórzyć prolaktynę, bo ona lubi skakać i też może z obciążeniem.
Co do innych badań, to pewnie progesteron i estraidol.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 22:02, 10 Mar 2015    Temat postu:

Oki dziewczyny, zapisane-jak gin sie nie pokwapi wypisac skierowanie, to na wlasna reke ft3, ft4, prl z obciazeniem, progesteron i estradiol. Na jesieni szczepienie na grype.
Dziekuje za sugestie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lisc
za stara na te numery



Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 2364
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 12:07, 12 Mar 2015    Temat postu:

Tylko ze szczepieniem na grypę ostrożnie tak tuż przed ciążą, zwłaszcza, jeśli np. nigdy nie byłaś szczepiona. Znam osobę, której organizm na szczepionkę zareagował grypą życia
Powrót do góry
Zobacz profil autora
glr
za stara na te numery



Dołączył: 26 Wrz 2012
Posty: 2492
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 12:39, 12 Mar 2015    Temat postu:

Prl z obciążeniem nie zrobisz na własną rękę- musisz mieć receptę na lek.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anuszkaja
za stara na te numery



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 1359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 13:42, 12 Mar 2015    Temat postu:

Lisc, bylam szczepiona-pojawil sie lekki stan podgoraczkowy, ktory minal po 2dniach, wiec dramatu nie bylo. Przemysle jeszcze to szczepienie, mam czas Mruga

Glr, dzieki za info, zobacze co lekarz zarzadzi na kolejnej wizycie, w razie czego sama zasugeruje wypisanie recepty na lek.


Ostatnio zmieniony przez anuszkaja dnia Czw 13:43, 12 Mar 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
turante
z NPR za pan brat :P



Dołączył: 22 Cze 2014
Posty: 206
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: podkarpacie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 12:01, 13 Mar 2015    Temat postu:

u mnie w labie nie trzeba mieć swojej tabletki, mają na miejscu, ale podejrzewam, że bez wskazania lekarza (skierowania czy to na nfz czy prywatnego) mogą nie zrobić takiego badania...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hermiona
za stara na te numery



Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 4089
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 9:54, 14 Kwi 2015    Temat postu:

Hejka dziewczyny. Moja siostra chce się starać o dziecko i zrobiła sobie morfologię. Wyszły jej jakieś dziwne wyniki. Nie pamiętam gdzie był wątek o analizie wyników więc wrzucam tu. Podpowiecie coś?

Limfocyty 50,4 % norma 25-40
Inne(Eo,Bazo, Mono) 17% 3-13
Neutrofile 32,6% 50-70
Cholersterol całkowity 227 norma do 190
Cholesterol LDL 136 norma do 130
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Starania o dziecko
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19
Strona 19 z 19

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin