Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przepyszna rybka
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maria
Moderator



Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Irlandia jak narazie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 19:01, 04 Sty 2014    Temat postu: Przepyszna rybka

uzylam po raz pierwszy mrozonych filetow dorsza (czas pieczenia w piekarniku 35 min na opakowaniu)

polozylam osobno 2 filety na folie i odrobinke masla na kazdy z nich po czym zamknelam folie. 10 min w piekarniku.

po 10 min sol, pieprz i troszke cytrynki, zamknelam i 10 min znow.

przygotowalam ok 2 lyzki tartego low fat sera, pomidor w kostke i szczypiorek i wymieszalam wszystko z pol lyzeczki majonezu (tylko tyle by sie polaczylo). to na ostatnie 15 min na rybe i juz bez zamykania folii.

o matko...mmmm.....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Trulek
za stara na te numery



Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 1616
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 19:06, 04 Sty 2014    Temat postu:

Pewnie fajne, może spróbuję Wesoly
Mnie w tym roku zaskoczył pomysł na karpia pieczonego.
Dzień wcześniej obficie skropić sokiem z cytryny. Na noc do lodówki. Następnego dnia osuszyć, doprawić solą i pieprzem, panierować. Wyłożyć na blaszkę jedną warstwę ryby i piec aż się zarumieni. Dużo smaczniejsze niż smażone i zdrowsze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ika
junior admin



Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 15304
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 19:07, 04 Sty 2014    Temat postu:

czy te filety były z glazurą ? Czy je rozmrażałaś przed pieczeniem ?
Jaki program w piecu i ile stopni ?

Nigdy nie piekłam ryby w piekarniku, zawsze w patelni więc spróbowałabym Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maria
Moderator



Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Irlandia jak narazie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 19:10, 04 Sty 2014    Temat postu:

nie mialy glazury i nie rozmrazalam (kupione krotko przed obiadem). rozmrozone by sie piekly krocej.

180-200 stopni
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Trulek
za stara na te numery



Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 1616
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 19:10, 04 Sty 2014    Temat postu:

Miałam w przepisie piec 30 minut ale... piekłam w sumie 50 minut bo nie zarumieniło mi się po 30 minutach. Wówczas przełożyłam na wyższy poziom na 20 minut. Temperatura 180 st.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ika
junior admin



Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 15304
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 19:13, 04 Sty 2014    Temat postu:

Ale ja mam zawsze problem jak to wszystko piec, czy turbo grill, czy termoobieg, czy zwykły sam dół, czy góra dół ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maria
Moderator



Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Irlandia jak narazie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 19:22, 04 Sty 2014    Temat postu:

Ja nie mam takiego skomplikowanego piekarnika
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ika
junior admin



Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 15304
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 19:36, 04 Sty 2014    Temat postu:

Aaa..czyli sam dol Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Niania
Site Admin



Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 7927
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 19:54, 04 Sty 2014    Temat postu:

ja robie wszystko góra dół, chyba ze coś pasuje do teromoobiegu (ryba nie)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maria
Moderator



Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Irlandia jak narazie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 20:28, 04 Sty 2014    Temat postu:

mam elektryczny piekarnik,z wiatrakiem w srodku. Ale nie ma innej funkcji niz zwykla i grill.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
matunia
za stara na te numery



Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 2827
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 20:47, 04 Sty 2014    Temat postu:

ika ja dorsza robie tak jak Maria w folii i wrzucam na 20 min 180 stopni termoobieg Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mamma
za stara na te numery



Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Polska
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 22:00, 04 Sty 2014    Temat postu:

Ja nieraz pieke rybke w piekarniku ale zawsze swieza nigdy nie prubowalam mrozonych filetow- bo jakos mi sie wydaje ze nasiakna ta woda-a nie znosze gotowanych ryb
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mk,
za stara na te numery



Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 6818
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: podkarpackie

PostWysłany: Sob 22:06, 04 Sty 2014    Temat postu:

a ja robię inaczej
mrożone ryby oblewam gorącą wodą aby glazura wodna odeszła
układam w naczyniu żarowym i zalewam sosem porowym
posypuję serem żółtym i zapiekam

sos porowy
pory dowolna ilość kroją i duszę na maśle na patelni, dodaję śmietanę z mąką i trochę sera żółtego, oczywiście sól pieprz

do tego ryż + jakaś surówka
pychota i trochę zdrowiej niż smażone
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Trulek
za stara na te numery



Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 1616
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 22:49, 04 Sty 2014    Temat postu:

mk, dzięki za inspirację Mruga
Podobnie robię rybę, w naczyniu żaroodpornym,ryba posolona ( wcześniej moczona w soku z cytryny), pasta szpinak + ser z niebieską pleśnią.
Pasta szpinak tzn :
na patelni szpinak+ 2 łyżki masła , 2 łyżki śmietany kremówki 30 % + zmiażdżony czosnek


Ostatnio zmieniony przez Trulek dnia Sob 22:50, 04 Sty 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
koszatniczka
za stara na te numery



Dołączył: 19 Lut 2013
Posty: 6853
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 14:20, 10 Sty 2014    Temat postu:

super! dziś próbuję tej porowej Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony 1, 2  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin