Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................
...........czyli seks bez antykoncepcji. Pytania, wątpliwości, stosowanie..........
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ulubione przepisy Justka :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Edwarda
junior admin



Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 22:02, 03 Cze 2012    Temat postu:

Babcie i prapabcie wszystko na maśle robiły Wesoly
Nie wiem od kiedy w Polsce można kupić margarynę.

Walczyłam też z mężem o to masło (bo u nas on głównie piecze ) i utrzymywał, że się nie da. Da się, nawet kruszonkę już robi z masła a z tym szło najoporniej, bo się uparł, że nie da rady.

Jakiś był program kulinarny i widz wygrał, że mógł swój przepis pokazać (Ewa gotuje?) i pani mówi, ......, ....., margaryna a tu prowadząca o nie żadna margaryna
Powrót do góry
Zobacz profil autora
matunia
za stara na te numery



Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 2827
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 8:29, 04 Cze 2012    Temat postu:

ale numer..nie wiedziałam, że istnieje zupa rzodkiewkowa
Justek Ty masz w domu małego szkraba chęć i czas na pieczenie rogalików, jak Ty to robisz :hamster_confused:


Ostatnio zmieniony przez matunia dnia Pon 8:30, 04 Cze 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 9:21, 04 Cze 2012    Temat postu:

Dziecko sprzedaję mężowi czy dziadkom, chcę jeść rogaliki to muszą zresztą ja strasznie lubię nowe rzeczy robić. Bardzo rzadko robię np. schabowe na obiad bo po prostu jest to za nudne chyba że wtedy szaleję z dodatkami, szparagi pieczone, sałata ze śmietaną lub inne takie najlepiej sezonowe warzywa.

Ogólnie to wolę konkrety robić. A z deserów to takie typu rogaliki, kokosanki. Takich zwykłych ciast nie lubię bo zawsze się boję że zakalec mi wyjdzie Chociaż babki lubię piec. Właśnie dawno nie piekłam

Edwarda, kruszonka to tylko i wyłącznie na maśle! Z margaryną to też nie lubię! Z tego programu "Ewa gotuje" mam przepis na ciasteczka żurawinowe, ale jeszcze go nie testowałam. Jak przetestuję to podam i Wam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mamma
za stara na te numery



Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Polska
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 9:28, 04 Cze 2012    Temat postu:

justek już czuję, że będę tu zaglądać
też lubię urozmaicone rzeczy jeść, nie mogłabym ciągle tego samego Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 9:54, 04 Cze 2012    Temat postu:

Bebe nie tylko zaglądaj ale i wrzucaj swoje

A tak na serio dziewczyny toja jestem głodna nowych przepisów! mam rewelacyjne przepisy na zapiekanki, rissota, lassanie, ale tak bezinteresownie rozdawać Mruga Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nana
za stara na te numery



Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 3108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 10:52, 04 Cze 2012    Temat postu:

ja jestem początkującym kucharzem - z domu rodzinnego wyniosłam jak zrobić schabowy i tyle
więc raczej po-podglądam Twoje przepisy Wesoly A jeśli coś w życiu smacznego zrobiłam, to już to gdzieś wpisałam w różnych wątkach..
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 10:54, 04 Cze 2012    Temat postu:

Spokojne ja tak tylko straszę Mruga lubię dzielić się przepisami więc postaram się często coś wrzucić. Muszę przejrzeć wszystkie wątki bo jakoś nie mam weny ostatnio na obiady
Powrót do góry
Zobacz profil autora
strzyga
Moderator



Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19917
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 11:23, 04 Cze 2012    Temat postu:

też nie mam weny, ja schabowe uwielbiam i nigdy mi się nie znudzą
a jak już to zawsze można zrobić jakiś cordon blue czy coś dla odminy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mamma
za stara na te numery



Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 7569
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Polska
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 11:43, 04 Cze 2012    Temat postu:

ja się trochę wstydzę Embarassed dodawać moich przepisów, nawet częstować kogoś tym co zrobię, bo zawsze się martwię, że może to tylko mnie i mężowi smakuje, choć jak dotąd reakcja była pozytywna, tylko w sumie to gotować się sama uczę, w domu jakoś jedynie się pomagało obrać ziemniaki czy coś pokroić, choć bardzo lubię gotować Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maria
Moderator



Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 8798
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Irlandia jak narazie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 14:22, 04 Cze 2012    Temat postu:

Justek poprosze o jakies przepis sprawdzony bezmiesny Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 18:17, 04 Cze 2012    Temat postu:

Mario podam przepis na makaron ryżowy do chińsku. Ja dodaję pierś kurczaka ale możesz tego po prostu nie dodać i będzie też pyszne.

Bede nie ma co się wstydzić. Dania główne które tu piszę są praktycznie mojego pomysłu lub mix np kilku potraw. Bo najlepiej jest kombinować w kuchni

Makaron ryżowy po chińsku
250g makaronu ryżowego wstążki (może być również chiński jajeczny,też dobre wychodzi)
1 duża marchew
1 papryka czerwona świeża
1 średnia cebula
pierś z kurczaka
kapusta pekińska
garść pokrojonej pory (czyli ok. 1/3 całej w zależności od wielkości pory, jeśli ktoś woli ostrzejszy smak to kroimy część zieloną)
potarty świeży imbir
dwie łyżki sosu sojowego (+ łyżka do zaprawienia kurczaka)
ząbek potartego selera
ostra papryka
garść grzybów mung
sól
oliwa z oliwek lub pestek winogron
ok. 2 szkl bulinu

Grzyby mung zalewamy gorącą wodą po nasiąknięciu pokroić. Pierś kurczaka kroimy i doprawiamy sosem sojowym i ostrą papryką. Marchew pokroić w plasterki lub paski, paprykę w paski, cebulę w piórka. Wszystko smażymy a oliwie w dużym garnku na dużym ogniu i kolejny składnik dodajemy po zrumienieniu się poprzedniego. Zaczynam od kurczaka, smażę prawie do całkowitego usmażenia, potem dodaję cebulę, marchew, paprykę, por, seler, grzyby mung, (jeśli ktoś ma można dodać zaprawiane pędy bambusa). Dodajemy pozostałe składniki poza kapustą i makaron, zalewamy wszystko bulionem, zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką. Gotujemy na wolnym ogniu jakieś 10-15 min, sprawdzając co jakiś czas czy jest dość płynu i ewentualnie dolewamy bulionu. W między czasie kroimy kapustę pekińską. Już po wyłączeniu palnika wrzucamy kapustę, mieszamy i przykrywamy pokrywką. Po 5 min już można jeść. Można podawać z gotowym sosem słodko-pikantnym. Moja rodzina oszalała na puncie tego dania
Powrót do góry
Zobacz profil autora
strzyga
Moderator



Dołączył: 11 Maj 2007
Posty: 19917
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 20:18, 04 Cze 2012    Temat postu:

ja nie mogę eksperymentować, bo mój mąż po prostu tego nie zje Smutny
jest patriotą kulinarnym i nic co obce nie jest dla niego smaczne Wink
nawet jeśli mówimy o zwykłym spagetti.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 20:31, 04 Cze 2012    Temat postu:

O kurcze to masz przechlapane. Moja rodzina jest otwarta na moje przypływy natchnienia i zje praktycznie wszystko

To Ci podeślę jutro przepis na zapiekankę po strasbursku (wersja dla męża powiedzmy po śląsku bo z kiełbasą śląską Mruga ) to jest z ziemniakami więc bardzo polskie danie Wesoly tylko muszę sobie przypomnieć co tam było bo już dawno nie robiłam a nie mam spisanego przepisu
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Edwarda
junior admin



Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 12488
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 20:33, 04 Cze 2012    Temat postu:

Jenny, ale zachęcająco brzmi Shocked
Też jestem pasjonatką tego wątku. Dawaj wszystkie. Wesoly

A nas pytasz o przepisy, a wszystkie z 4 stron Kuchni już sprawdziłaś?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justek
za stara na te numery



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 9498
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 20:40, 04 Cze 2012    Temat postu:

Jeszcze nie bo zajęłam się pisaniem przepisów dla Was

A ta chińszczyzna jest naprawdę boska! nieskromnie się chwaląc są restauracje "chińska patelnia" i właśnie ich próbowałam podrobić i chyba mi się udało a nawet ich przebiłam dalej się nie chwaląc


Ostatnio zmieniony przez Justek dnia Pon 20:42, 04 Cze 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ..................NPR - Naturalne Planowanie Rodziny................ Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 2 z 10

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin